Inspiratie,  Podcast

#1 Waarom deze podcast en hoe de naam is ontstaan

Lees hieronder de transcriptie van deze aflevering

Hay! En welkom bij de eerste aflevering van “Tussen de regels schrijven” waarin ik je vertel wie ik ben en waarom het belangrijk is dat jij deze podcast luistert.


Ik ben Esther Berends, schrijfbegeleider en coach voor mensen die weer contact willen maken met hun creativiteit en intuitie om zo op hun eigen wijze invulling aan hun leven te geven. Laatst bladerde ik door de dagboeken die ik als tiener bijhield. Daarin beschreef ik bijna van minuut tot minuut wat ik zoal gedaan had. En toen gebeurde er iets geks. In gedachten verplaatste ik mezelf weer helemaal in dat meisje dat ik toen was. Maakte ik echt weer mee wat zij deed en wist ik ook gelijk weer wat er allemaal NIET in mijn dagboek terecht was gekomen. De zorgen die ik me maakte bleven tussen de regels verzwegen maar knalden toch de bladzijden af.

Hoe vaak gebeurd het wel niet dat wat echt wezenlijk belangrijk is, gehoord wil worden, juist tussen de regels verzwegen blijft. En dat het dan de spreekwoordelijke olifant in de kamer wordt. Ik besefte dat we dit doen als we ons niet veilig voelen, als we niemand hebben die we in vertrouwen kunnen nemen. Dan gaan we overdreven veel aandacht besteden aan andere dingen. En in mijn geval dus minitueus vastleggen wat ik deed zodat ik geen aandacht hoefde besteden aan wat ik echt dacht, waar ik bang voor was.

Ik had het mezelf zo gegund om vertrouwd te zijn met mijn eigen gedachten, een veilige plek te hebben waar ik mijn zorgen en diepste verlangens kon ventileren. Zonder beoordeeld te worden, rolling eyes te ontmoeten of uitgelachen te worden. Met deze podcast wil ik je kennis laten maken met die plek waar je helemaal mag zijn zoals je bent. Waarin ik je stap voor stap meeneem naar hoe jij ruimte kunt maken zodat dat wat er is schrijvend tussen de regels tevoorschijn mag komen.

Dank je wel voor het luisteren naar deze 1e aflevering. Ben je benieuwd naar wie er achter deze podcast zit kom dan vooral even hallo zeggen op instagram.

Liefs,

Groet

Ik ben Esther, schrijfbegeleider en ervaringsdeskundig professional op gebied van mentale en fysieke uitdagingen. Ik weet hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor je eigen wensen en verlangens en help je weer contact te maken met jouw creativiteit en intuïtie om zo op je Eigen Wijze invulling aan je leven te geven. Schrijven is hierbij een belangrijke tool om je te helpen tussen de regels tevoorschijn te komen! Telkens weer ben ik vol verwondering over hoe woorden die lange tijd tussen de regels verzwegen zijn gebleven tevoorschijn komen wanneer pen en papier een vertrouwde en veilige plek blijken te zijn.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.