Werkgroep de Artist’s Way

Ieder mens is een creatief wezen. Ieder mens bezit een uniek talent. Toch raken veel mensen in de loop van hun leven het contact of het plezier in hun creatieve talent kwijt. Omdat een leraar er een nare opmerking over maakte, een ouder er geen heil in zag of een vriend jaloers werd. Sluimerend, wachtend is jouw creativiteit nog steeds aanwezig en het is nooit te laat om haar weer wakker te maken!

Samen onderweg

Tijdens de cursus the Artist’s Way gaan we samen onderweg. Deze cursus is ontwikkeld door Julia Cameron. De methodiek helpt ons in 12 weken verschillende blokkades die onze creatieve vermogens op te heffen. Denk hierbij aan gevoelens als angst, jaloezie of schuld die we omvormen naar kracht, veiligheid, zelfbescherming en hoop.

Wat we gaan doen

  • Je zorgt zelf voor een exemplaar van het boek van Julia Cameron “The Artist’s Way”. (link naar bol.com maar het staat je vrij om het boek elders (als e-book) te bestellen of (uit de bieb) te lenen)
  • Je maakt wekelijks tijd om een hoofstuk te lezen en de bijbehorende opdrachten te doen en voor de basisinstrumenten: ochtendpagina’s en kunstenaarsafspraakje
  • Je werkt het liefst in 2 aparte A4 schriften of notebooks. 1 voor de morning pages en 1 voor de opdrachten. Deze laatste kun je desgewenst in een kleiner formaat kiezen.
  • Wekelijks host ik op maandagavond van 19.30 tot 20.30 een online inspiratiesessie via zoom waarin we het hoofdstuk en de opdrachten bespreken.
  • Samen onderweg zijn zorgt voor motivatie om onderweg te blijven, we delen ideeën voor en ervaring met de oefeningen en basistools.

Aanmelden

Vanaf het voorjaar van 2023 komt deze werkgroep weer op de planning. Je kunt je nu alvast aanmelden voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te worden gebracht.

Ik ben Esther, schrijfbegeleider en ervaringsdeskundig professional op gebied van mentale en fysieke uitdagingen. Ik weet hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor je eigen wensen en verlangens en help je weer contact te maken met jouw creativiteit en intuïtie om zo op je Eigen Wijze invulling aan je leven te geven. Schrijven is hierbij een belangrijke tool om je te helpen tussen de regels tevoorschijn te komen! Telkens weer ben ik vol verwondering over hoe woorden die lange tijd tussen de regels verzwegen zijn gebleven tevoorschijn komen wanneer pen en papier een vertrouwde en veilige plek blijken te zijn. Wil je meer weten over mijn aanbod klik dan hier.