Cursus Je Eigen Wijze Reis

Soms heb je niets te kiezen: jij of een dierbare wordt ziek, je verliest je baan of staat er ineens alleen voor. Het leven zoals je het leefde past niet meer. Het vraagt jou je aan te passen, nieuwe stippen aan de horizon zetten. Een horizon die soms niet eens zo zichtbaar is door alle donkere wolken die ervoor hangen of die zo ontzettend ver weg lijkt te zijn dat je er moedeloos van wordt. De cursus Je Eigen Wijze Reis laat je weer contact maken met je intuïtie zodat je stap voor stap weer het heft in handen kunt nemen.

Maar ook fijne gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld afstuderen en beginnen aan je eerste baan of starten met een eigen bedrijf, trouwen of samenwonen, de geboorte van een kind, verhuizen buiten je geboorteplaats, kinderen die door jou goede zorgen op eigen benen gaan staan. Allerlei redenen die voor een periode van onrust kunnen zorgen. Je een unheimisch gevoel geven. Het leven dat je dacht te kennen geeft jou ineens weer allerlei 1e keren. Dat kan angstig maken, onzeker of verdrietig. Ja zelfs wat rouwig, ook al was het je eigen keus en levert het iets fijns op.

Hoe zorg ik goed voor mezelf

Als alleenstaand ouder met een baan, een huis, een leven en een studie af te ronden liep ik tegen veel obstakels aan. Wáár haalde ik de tijd vandaan om dat alles te doen? Hoe zorgde ik ervoor om gezond en gelukkig te blijven? Wanneer nam ik tijd om te ontspannen? De tijd van alles op zijn tijd, me laten leiden door het ritme van hapjes en dutjes, was echt voorbij. Ik had dringend behoefte aan een liefdevolle schop onder mijn kont.

Ik kwam er al snel achter dat hoe anderen het deden niet altijd paste bij wie ik ben, bij hoe ik mijn leven wil leiden. Dus moest ik op zoek naar mijn Eigen Wijsheid.

Op zoek naar mijn Eigen Wijsheid

In de 18 jaren die daarna volgen daagt het leven me vaker uit, leer ik nieuwe vaardigheden en ontwikkel ik een methode die mij telkens helpt om keuzes te maken. Een methode die niet alleen voor mij maar ook voor anderen succesvol bleek te werken . Een methode die inmiddels een heusche cursus is geworden! Een cursus waarin creativiteit&planning, beweging&rust, Zijn&Doen, wensen&mogelijkheden de basis vormen om je verlangens en mogelijkheden zichtbaar te maken. Die een beroep doet op wie jij wezenlijk bent en je intuïtieve stem laat spreken. Met vallen en opstaan neem je besluiten op gebied van financiën, timemanagement, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, je sociale leven, werk of welk thema zich in jouw leven aandient.

Cursus Je Eigen Wijze Reis

In deze cursus bereid je je op een creatieve en positieve manier voor op de verandering die je in je leven wilt of moet doorvoeren.

Voor wie

Ben je eraan toe om (weer) contact te maken met je intuïtie en creativiteit en daarmee invulling te geven aan wat jij belangrijk vindt in je leven? Kun jij wel een liefdevol schopje onder je kont gebruiken? Wil je een verandering op 1 of meerdere thema’s in je leven of gaat er binnenkort iets veranderen dan is de cursus “Je Eigen Wijze Reis” echt iets voor jou!

Programma

4 sessies van 2 tot 2,5 uur. Na elke sessie werk je zelf aan opdrachten en schrijf je reflecties.


Inhoud

Module 0

Dit is het moment

Module 1

Hier&Nu

Module 2

Aandacht&Focus

Module 3

Keuzes maken

Module 4

Creëren


Wat heb je nodig

Elke week tijd en ruimte voor een geplande sessie en ruimte voor het op een zelfgekozen moment uitvoeren van de opdrachten en het schrijven van de reflecties. De mogelijkheid om opdrachten digitaal te doen. Daarnaast een notitieboek en een fijne pen.

In aflevering 11 van de podcast vertel ik over een van de oefeningen uit deze cursus. Een oefening die me inspireerde tot het logo van de cursus!

Wat kost het?

logo cursus je eigen wijze reis
€135,-

Wanneer

Voorjaar 2022 donderdagen van 14.00 tot 16.30 uur op 12/5, 19/5, 2/6 en 9/6. De groep gaat van start bij minimaal 3 deelnemers.


Warme groet,

Groet

Je bent overduidelijk iemand die zich goed wil informeren want je bent tot hier gekomen. Ik wil daarom graag nog iets met je delen. Ik weet dat je er misschien nog even over na wilt denken voor je je aan zult melden. Je vraagt je misschien af of een online cursus iets voor je is… dat kan ik me helemaal voorstellen! En heel eerlijk! Deze cursus geef ik ook liever terwijl jij bij mij aan tafel zit. En… het begint erop te lijken dat dat ook zomaar eens zou kunnen gaan lukken! Oeps, mijn hart maakt gewoon een sprongetje als ik dat neertype! Stuur me een bericht als je interesse hebt om de cursus face-to-face te doen in de omgeving van Arnhem. Jouw bijdrage blijft gelijk aan die van de online versie!

esther@kijkpost.nl