Inspiratie

Mijn logo is geboren!!

Ik hoefde alleen maar mijn wens het universum in te slingeren en me niet druk te maken over het Hóe. Zo gaat het mijn hele leven al: hoe duidelijker mijn wensen en verlangens zijn, hoe beter de vervulling ervan.

De afgelopen maanden ben ik met hulp van de Brandstory Academy bezig geweest om Hèt verhaal achter Kijkpost op papier te krijgen. Je denkt dat dat voor een schrijver een “piece of cake” is? Niet echt…

Ik schreef en schaafde maar het wilde maar niet lukken om er Hèt verhaal van te maken. Het maakt me ongedurig dat het niet wil lukken. Gelukkig weet ik dat dit bij het creatieve proces hoort. Ik weet dat het verhaal er is want het is mijn verhaal en ik mag erop vertrouwen dat ik de vorm ga vinden om het verhaal met jullie te delen.

En dus wenste ik dat mijn verhaal zich zou openbaren en vertrouwde erop dat ik het zou herkennen, welke verschijningsvorm het ook zou hebben.

Ondertussen bleef ik gewoon mijn ding doen. Ik schreef, publiceerde een aantal blogs en postte op social media maar zocht ook andere ondernemers op en zo ontmoette ik, zoals ik in mijn vorige blog vertelde, Kim. De kracht van Kim is dat zij een idee in een beeld kan omzetten. En wat fijn was: ze nam mijn ideeën over de elementen die ik graag terugzag in een logo serieus waardoor heel duidelijk werd dat ik me écht niet met het HOE moest bemoeien. Ze wist precies het beeld en zelfs de kleurstelling te pakken waardoor ik ineens wist:

Dít is mijn Kijk op het leven!

En zo werd na maanden van geduld en verheugde nieuwsgierigheid mijn logo geboren! Een logo waarin verbeeld wordt welke thema’s voor mij belangrijk zijn: Contemplatie, Compassie en Creativiteit.

We geven ons leven allemaal vorm met dingen die we belangrijk vinden, we kiezen waar we onze tijd en aandacht aan willen geven. We doen allemaal ons best om een gezond, betekenisvol en fijn leven te leiden waar ruimte is voor precies de goede hoeveelheid activiteit, ontspanning, ontwikkeling en lol. Hoe we dat bereiken is voor ieder anders net als waarmee we dat bereiken.

In een volgende blog lees je hoe ik er door middel van contemplatie (van een afstandje naar je leven kijken), compassie (voor jezelf en anderen waardoor je keuzes maakt voor welke verantwoordelijkheden en uitdagingen je aangaat) en creativiteit (wat maakt jouw leven de moeite waard?) achter kwam wat voor mij belangrijk is en hoe jij dit ook kunt ontdekken!

Warmhartige groet,

Groet

PS: inmiddels heeft Kim ook mijn visitekaartjes ontworpen. Ze zijn prachtig geworden, al zeg ik het zelf. Op haar website is het kaartje toegevoegd aan haar portfolio en heeft ze kort beschreven hoe het logo verbeeld wat Kijkpost voor je kan betekenen. Neem vooral ook een kijkje naar haar andere werk!